12/02/2014
Εκδήλωση για την Πρόληψη της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying) στο Δημοτικό Σχολείο

ΕΚΔΗΛΩΣΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

24 Φεβρουαρίου 2014

 

 

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε) σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κερατσινίου σας προσκαλούν στην:

 

Εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying)

 

Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού-θυματοποίησης από συμμαθητές τους. Τα παραπάνω αποτελέσματα επιβεβαιώνονται και στην ελληνική πραγματικότητα , σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη, που πραγματοποίησης η Ε.Ψ.Υ.Π.Ε κατά τη σχολική χρονιά 2011-2012. Ο εκφοβισμός-θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 24/2/14 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου (Μάνου Κατράκη 66).

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ