Η «Γραμμή  Υποστήριξης  Γονέων 801 801 1177» λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από 9.00 έως 13.00 μ.μ.. και παρέχει τηλεφωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς  για θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Επιπλέον, μέσω της γραμμής υποστήριξης γίνονται δεκτά αιτήματα για την «Μονάδα  Άμεσης Παρέμβασης  στην Κρίση» η οποία αναλαμβάνει περιστατικά εκφοβισμού και ακραίας βίας σε πανελλαδική εμβέλεια  αφού προηγηθεί καταγραφή και εκτίμηση του περιστατικού από την ομάδα της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ


Πώς να μιλήσω στους εκπαιδευτικούς του σχολείου του παιδιού μου που εμπλέκεται σε περιστατικά εκφοβισμού;

Πρόκειται για μία συζήτηση που τις περισσότερες φορές δυσκολεύει τους γονείς καθώς αισθάνονται πως οι εκπαιδευτικοί μπορεί να κατηγορήσουν τους ίδιους και να επικαλεστούν πως μια τέτοια παρέμβαση είναι εκτός του ρόλου τους. Παράλληλα οι γονείς μπορεί να νιώθουν θυμωμένοι με το σχολείο που δεν προστάτεψε το παιδί τους ή δεν τους ενημέρωσε για την εκφοβιστική του συμπεριφορά εγκαίρως. Σε αυτή την κουβέντα είναι χρήσιμο να σκεφτείτε ότι

  • Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στο σχολείο είναι και να προστατεύει τους μαθητές.
  • Ενημερώστε τους με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό του εκφοβισμού.
  • Δηλώστε την διαθεσιμότητα σας για στενή συνεργασία για την λύση του προβλήματος.
  • Είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας με στόχο να κατανοήσετε όλες τις πλευρές αυτής της πράξης χωρίς να βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα ή να αποδώσετε ευθύνες.
  • Ενθαρρύνετε να καλέσουν στην συμβουλευτική τηλεφωνική υπηρεσία για εκπαιδευτικούς.